Het effect van Whole-Body Vibration op spasticiteit van de quadriceps bij personen met spastische hypertonie als gevolg van een dwarslaesie


Restorative Neurology and neuroscience. Vol. 27, pp: 623-633. 2009


Het doel van deze studie was te onderzoeken welk effect 4 weken trainen op de Power Plate heeft op de spasticiteit van de quadriceps in patiŽnten met een dwarslaesie (SCI). 16 personen met spastische quadriceps als gevolg van een dwarslaesie namen deel aan dit onderzoek. Alle deelnemers voerden gedurende 4 weken, 3 keer per week, een Power Plate training uit. De behandeling die bestond uit 12 sessies op een Power Plate toestel bleek samen te hangen met een statistisch significante vermindering van spasticiteit van de quadriceps.

Conclusion: De resultaten tonen aan dat gebruik van de Power Plate samenhangt met een afgenomen spasticiteit van de quadriceps bij personen met spastische hypertonie als gevolg van een dwarslaesie, bij wie de spasticiteit het functioneren hindert. De effecten houden een aantal dagen aan, wat er op wijst dat gebruik van de Power Plate als voorbereiding op behandelingen voor motorische revalidatie de resultaten van deze behandelingen zou kunnen versterken.