Power Plate® Training Helpt Tegen Cellulite


Deze onderzoeksresultaten onthullen een nieuwe en fascinerende oplossing voor de afbraak van vetweefsel en het hermodelleren van collageen. Cellulite kwijtraken kan nu eindelijk op een gezonde, efficiënte, tijdsparende en leuke manier, en mensen kunnen met behulp van whole body vibration een jeugdig, slank en gezond uiterlijk krijgen in een relatief korte tijd en met slechts een paar sessies per week.

Wat is cellulite?


De gevreesde “sinaasappelhuid” is een aandoening waar veel vrouwen aan lijden. Onder de huid bevindt zich een web van bindweefsel, waar veel van het vet in een vrouwenlichaam wordt opgeslagen. Omdat de verschillende weefsellagen door relatief inflexibele vezels met de huid verbonden zijn, kan het oppervlak van de huid putjes en deuken gaan vertonen als de vetcellen opzwellen. Dit “matraseffect” wordt versterkt door vochtretentie, de opslag van gifstoffen uit de omgeving, hormonale factoren en een gebrek aan doorbloeding. Als de doorbloeding in dit bindweefselweb geblokkeerd raakt stagneert de afvoer van afvalstoffen in de cellen, en de weefsels verharden terwijl de huid haar elasticiteit verliest. De afgeknelde bindweefselstrengetjes, verankerd aan de opperhuid, gaan schrompelen en trekken daardoor ‘putjes’ in de huid. Samen vormen ze het beeld van cellulitis.

De specifieke gebieden waar veel vrouwen last hebben van cellulite zijn de billen, dijen, kuiten, enkels en bovenarmen. Er is lang gezocht naar een gezonde manier om van cellulite af te komen, maar in dit onderzoek is de effectiviteit van whole body vibration om dit probleem te verhelpen duidelijk aangetoond. De Duitse Sanaderm Kliniek heeft een studie van zes maanden uitgevoerd om de effecten van Acceleratie Training™ op cellulite te onderzoeken.

Figure 1 Figure A & B Figure 3

Fig. 2A: Verandering in omvang van de billen van de whole body vibration groep en de whole body vibration + cardio groep. Fig. 2B: Trainingstijd van de whole body vibration groep en de whole body vibration + cardio groep.

Twee groepen werden onderzocht:


Vijfenvijftig proefpersonen werden verdeeld onder twee groepen. Eén groep trainde alleen op een Power Plate® machine, twee tot drie keer per week, in sessies van 8-13 minuten. De andere groep gebruikte eveneens whole body vibratie, maar voerden naast hun WBV trainingen van 8-13 minuten ook 24-48 minuten cardiotrainingen uit. Bij het begin van het onderzoek werden de uitgangswaarden gemeten en getest. Dit werd zes maanden later herhaald. De gegevens die werden gemeten bestonden uit:

Hoe whole body vibration gebruikt werd:

De deelnemers voerden vier oefeningen uit op een Power Plate® machine in een work-out van 8-13 minuten. De resultaten toonden bij beide groepen een significante afname van cellulite aan, waarbij op alle vlakken verbetering kon worden vastgesteld.

Conclusies:


Dit onderzoek toont aan dat gemakkelijke, simpele en efficiënte whole body vibration training cellulite kan bestrijden. Het kan het hermodelleren van collageen versnellen en doen toenemen, de doorbloeding verbeteren, de vetvrije massa vergroten, mensen helpen vetweefsel te verliezen en de omvang van billen, dijen en kuiten af laten nemen.